Voormalig militair hospitaal Amersfoort

Het voormalig Militair Hospitaal Amersfoort ligt net buiten de oude stadskern. Het bestaat uit een ensemble van historische gebouwen in een parkachtige setting. De bouwkundige staat en gebouwindeling is bijna geheel oorspronkelijk. Door het Rijksvastgoedbedrijf is, in samenwerking met de gemeente Amersfoort, een Notitie van Uitgangspunten en Randvoorwaarden opgesteld voor een mogelijke herontwikkeling.

De Notitie van Uitgangspunten biedt ruimte voor transformatie, waarbij aandacht wordt gevraagd voor de kernwaarden van de monumentale status. Nieuwe functies dienen een goede bijdrage te leveren aan de economie en het imago van Amersfoort. Maar ook ‘gewone’ functies als wonen of kleinschalige bedrijvigheid zijn welkom. Het complex wordt ‘as is’ verkocht via een verkoopprocedure.

Samen met reA office for architecture, urban design and research en een particulier belegger heeft Tenman de mogelijkheden voor passende herontwikkeling onderzocht, een haalbaarheidsstudie opgesteld, de samenwerking georganiseerd en een bieding uitgebracht.

Opgave:
Transformatie van het voormalige militair hospitaal in Amersfoort

Opdrachtgever:
Tenman | Eigen initiatief

Geleverde diensten:

Tender management

Meer projecten

Upfield Rotterdam

Upfield is een voormalige bedrijfslocatie van Unilever vooral bekend door de productie van margarine, met bekende merken zoals Blueband, Becel, Croma en Zeeuws Meisje.  De…

Lees meer

Maasterras Dordrecht

Het Maasterras direct gelegen aan de Oude Maas maakt onderdeel uit van een aantal grootte gebiedsontwikkelingen van circa 10.000 woningen. De ambitie van het gebied…

Lees meer