Hart van de Waalsprong Nijmegen

Hart van de Waalsprong ligt in Hof van Holland, de nieuwste wijk van Nijmegen-Noord. De nieuwe stadswijk ligt dichtbij de Waal, de uiterwaarden en het centrum van Nijmegen. Hart van de Waalsprong gaat het levendige woon- en winkelhart van de wijk zijn. Het project heeft een uitgesproken karakter door zichtbare duurzaamheid, door water en groen, spannende stedelijke architectuur en een opvallend centraal plein.

Met gebieds- en vastgoedontwikkelaars AM en VanWonen heeft Tenman als tendermanager de Europese aanbesteding voor de realisatie van een nieuw stadje aan de Waal gewonnen. In ons team zaten onder andere De Zwarte Hond en De Urbanisten. Aansluitend is Tenman gevraagd om in het projectdirectieteam plaats te nemen en mede te zorgen voor de verdere planontwikkeling, contractering, financiële verantwoording, besluitvorming en alle andere benodigde voorbereidingen. Gestart in 2019 heeft dit geleid tot de eerste bouwactiviteiten eind 2021. Hiermee was de opdracht: ‘help mee het project te managen tot aan start bouw’ afgerond.

Opgave:

Aanbesteding door gemeente Nijmegen van wijkwinkelcentrum en 450 woningen, en aansluitend procesmanagent tot aan start bouw.

Opdrachtgever:
AM en Van Wonen

Geleverde diensten:

Meer projecten

Upfield Rotterdam

Upfield is een voormalige bedrijfslocatie van Unilever vooral bekend door de productie van margarine, met bekende merken zoals Blueband, Becel, Croma en Zeeuws Meisje.  De…

Lees meer

Maasterras Dordrecht

Het Maasterras direct gelegen aan de Oude Maas maakt onderdeel uit van een aantal grootte gebiedsontwikkelingen van circa 10.000 woningen. De ambitie van het gebied…

Lees meer