Bajeskwartier Amsterdam

De oude Bijlmerbajes is door het Rijksvastgoedbedrijf met een unieke tenderprocedure in de markt gezet. Indienende partijen werden gelijk beoordeeld op kwaliteit en bod. In samenwerking met de gemeente Amsterdam heeft het Rijksvastgoedbedrijf de uitgangspunten voor de nieuwe wijk opgesteld. Vijf consortia hebben in de zomer van 2017 een plan ingediend en een bod uitgebracht. De concurrentie voor dit stuk eigen grond binnen de ring van Amsterdam was internationaal en van hoog niveau.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft de tender voor het terrein van de Bijlmerbajes in Amsterdam gewonnen. Tenman ontwikkelde samen met AM, OMA, FABRICations en LOLA Landscape het concept en trad op als tendermanager. Na gunning startte AM samen met AT Capital en Cairn de ontwikkeling van de nieuwe, autoluwe stadswijk: Bajes Kwartier. In totaal komen hier circa 1350 woningen en circa 20.000 m2 voorzieningen. Tenman gaf de projectorganisatie vorm en is lid van het managementteam dat de gebiedsontwikkeling trekt.

Opgave:
Gebiedsontwikkeling

Opdrachtgever:
AM

Geleverde diensten:

Meer projecten

Mooi Bergen Winkelkern

De gemeente Bergen wil het centrum van Bergen herontwikkelen. Door middel van een Europese Aanbesteding wil de gemeente een ontwikkelaar selecteren die voor eigen rekening…

Lees meer