Transformatie Studentenhuisvesting Breda

In Breda, aan de Tramsingel 27, staat een kantoorgebouw van circa 3000 m2 bijna volledig leeg. De eigenaar wil het pand na een bestemmingswijziging verkopen.

Tenman maakte hiervoor, samen met Inbo, een plan. Dit is met de gemeente afgestemd tot een niveau dat voldoende zekerheid biedt bij eventuele aankoop door een andere partij of verdere ontwikkeling in opdracht van de eigenaar zelf. Na akkoord van de gemeente is een snelle bestemmingswijziging mogelijk, waardoor het kantoorpand tot een wooncomplex met 111 studentenkamers getransformeerd kan worden. De eigenaar verkoopt het pand inclusief plan en bestemmingswijziging.

Tenman trad op als procesmanager en gedelegeerd opdrachtgever om het transformatieplan op te stellen en de bestemmingswijziging, die valt onder de uitgebreide kruimelgevallenregeling, te realiseren.

Opgave:
Transformatie kantoor naar woonruimte voor studenten

Opdrachtgever:
Horizon Investment & Asset Management

Geleverde diensten:

Meer projecten

Bajeskwartier Amsterdam

De oude Bijlmerbajes is door het Rijksvastgoedbedrijf met een unieke tenderprocedure in de markt gezet. Indienende partijen werden gelijk beoordeeld op kwaliteit en bod. In…

Lees meer

Vliegbasis Twenthe

In 2003 werd door toenmalig defensieminister Kamp besloten de Luchtmachtbasis te sluiten. Van 2003 tot begin 2007 werd onder leiding van oud staatssecretaris Van Voorst…

Lees meer