Transformatie Studentenhuisvesting Breda

In Breda, aan de Tramsingel 27, staat een kantoorgebouw van circa 3000 m2 bijna volledig leeg. De eigenaar wil het pand na een bestemmingswijziging verkopen.

Tenman maakte hiervoor, samen met Inbo, een plan. Dit is met de gemeente afgestemd tot een niveau dat voldoende zekerheid biedt bij eventuele aankoop door een andere partij of verdere ontwikkeling in opdracht van de eigenaar zelf. Na akkoord van de gemeente is een snelle bestemmingswijziging mogelijk, waardoor het kantoorpand tot een wooncomplex met 111 studentenkamers getransformeerd kan worden. De eigenaar verkoopt het pand inclusief plan en bestemmingswijziging.

Tenman trad op als procesmanager en gedelegeerd opdrachtgever om het transformatieplan op te stellen en de bestemmingswijziging, die valt onder de uitgebreide kruimelgevallenregeling, te realiseren.

Opgave:
Transformatie kantoor naar woonruimte voor studenten

Opdrachtgever:
Horizon Investment & Asset Management

Geleverde diensten:

Meer projecten

Upfield Rotterdam

Upfield is een voormalige bedrijfslocatie van Unilever vooral bekend door de productie van margarine, met bekende merken zoals Blueband, Becel, Croma en Zeeuws Meisje.  De…

Lees meer

Maasterras Dordrecht

Het Maasterras direct gelegen aan de Oude Maas maakt onderdeel uit van een aantal grootte gebiedsontwikkelingen van circa 10.000 woningen. De ambitie van het gebied…

Lees meer